Raoul Christen

Voor persoonlijke én effectieve communicatie!

“Ik geloof dat het kennen van zichzelf het belangrijkste is wat een mens kan doen voor zichzelf. Het ‘hoe’ kenmerkt onze individualiteit. Als we kijken naar hoe we dingen doen, kunnen we alternatieve manieren vinden om deze dingen te doen, dat wil zeggen: enige vrije keus hebben.
Moshe Feldenkrais

Profielfoto Raoul

Als afgestudeerd theater docent ben ik me sinds 1998 gaan specialiseren in het opleiden van mensen. Eerst in vast dienstverband als trainingsacteur voor Bureau Veermans te Arnhem, maar sinds 2004 als zelfstandig ondernemer.

Op basis van mijn theatrale kennis op het gebied van non-verbaal gedrag en mijn vakinhoudelijke expertise van beïnvloedingsmodellen, maak ik ervarend leren letterlijk tot een belevenis. Daarmee help ik professionals die worstelen met het ongewenste effect van hun uitstraling op een klant, collega of leidinggevende. Daarbij beperk ik mij niet tot het theoretisch onderbouwen van communicatiemodellen, nee! Als deelnemer ga je aan de bak; experimenteren met nieuw gedrag. Ik inspireer je om jouw performance uit te bouwen, te ontwikkelen: ik laat je ervaren dat je een situatie effectiever kan beïnvloeden door met houding, stemgebruik, mimiek en overtuiging te experimenteren. Deze methode levert  de mogelijkheid op om het geleerde daadwerkelijk in de praktijk om te zetten. Het blijft niet enkel bij een theoretisch verhaal, maar je gaat het verschil in je eigen optreden letterlijk ervaren. Deze manier van werken blijkt keer op keer een goede investering in tijd en geld te zijn.