22339
page-template-default,page,page-id-22339,stockholm-core-1.2.1,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-9.9,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

Succesvol communiceren

Inzicht en tools

Communicatie start bij jezelf. De training Succesvol communiceren vergroot je inzicht in je eigen gedragspatronen. Je krijgt tools in handen en daardoor wordt je flexibeler in je communicatie. Met kennis over je eigen denken, voelen en handelen vergroot je jouw impact op anderen. Je steekt mensen aan, kunt ze makkelijker overtuigen en voor je winnen. Hierdoor worden je gesprekken makkelijker!

Wordt communicatief wendbaar

In de training Succesvol communiceren leer je wendbaar te worden naar collega’s, klanten en opdrachtgevers, zodat je meer regie hebt in je gesprekken.

In je werkomgeving kom je veel verschillende mensen tegen, met verschillend gedrag. Het is belangrijk om te snappen hoe het gedrag van de een het gedrag van de ander beïnvloed. Je herkent vast dat de ene collega direct in actie komt bij de lancering van een nieuw plan, terwijl de ander eerst nadenkt, wikt en weegt.

Sommige opdrachtgevers gaan uit van hun eigen ideeën en stoppen die niet onder stoelen of banken, terwijl je andere opdrachtgevers écht moet uitnodigen om hun mening te uiten. Ook zijn er klanten die oordelend reageren, of juist alles goed vinden wat je voorstelt.

Tegen de ene collega kun je direct zijn en meteen met de inhoud beginnen terwijl de ander het belangrijk vindt dat je eerst persoonlijk contact maakt. 

Hoe kun je in deze verscheidenheid van gedragingen jezelf blijven en tegelijk wendbaar optreden en je resultaten op een prettige manier bereiken?

Werkwijze

Succesvol communiceren is een vierdaagse training voorafgegaan door een individueel telefonische intakegesprek. Ter voorbereiding op het telefonisch intakegesprek krijg je een online Tracer Business test die je thuis online invult. Via deze test wordt jouw denkstijl in een bepaalde omgeving inzichtelijk. Bijvoorbeeld: succesvol leidinggeven. Door dit zelfonderzoek krijg je een indicatie van voor jou kenmerkende patronen in jouw gedrag in de context van leidinggeven. We brengen in kaart waar je effectiviteit in je communicatie naar anderen kan groeien.

Deze kennis ga je in de praktijk beproeven. In een periode van twee maanden zijn er vier bijeenkomsten.  

De ervaringen die je hebt opgedaan in de praktijk, de successen en de uitdagingen die je bent tegengekomen zijn steeds leidraad voor deze dagen. Diverse persoonlijke oefeningen leiden tot zelfinzicht. Daarnaast krijg je concrete tools die je wendbaarheid verder vergroten.

Tijdens deze training zijn twee dagen een professioneel trainingsacteur betrokken.

Voor wie

Werk je voor jezelf, of ben je professional in vast dienstverband? Als jij meer grip wilt krijgen op je eigen patronen en handvatten wilt hebben om anderen positief te kunnen beïnvloeden dan is deze training iets voor jou.